Magia crăciunului

2017

Povestea Moșului

Related Videos

Pe când fulgii de zăpada începeau să danseze în aer, iar casele se îmbrăcau în luminițe strălucitoare, într-un colt al lumii, acolo unde visurile prind viată, se pregătea ceva cu totul special. Este vorba despre Mos Crăciun, un bunic amabil și plin de daruri, care avea misiunea de a aduce bucurie și magie în casele copiilor din întreaga lume.

Cu desaga plină de daruri în spate, Mos Crăciun porni într-o dimineață friguroasă, acoperind pământul cu un strat gros de zăpada strălucitoare. Niciun obstacol nu putea opri pașii hotărați ai Moșului, pentru ca inima lui era plina de iubire și dorința de a face fericiți cat mai multi copii.

Prin păduri fermecate și câmpuri acoperite de zăpadă pufoasă, Mos Crăciun își croia drum cu ajutorul renilor sai veseli. În spatele lui, desaga plină de daruri se unduia ușor pe traseul trasat de stelele strălucitoare.

Prima oprire a lui Mos Crăciun a fost la marginea unui sat mic, unde un grup de copii aștepta nerăbdători. Casele lor erau iluminate de luminițe sclipitoare, iar geamurile erau decorate cu beteală strălucitoare. Copiii stăteau la ferestre cu privirea plină de speranță, așteptând cu nerăbdare venirea lui Mos Crăciun.

Mos Crăciun cobori din sanie cu un sac mare în spate. Cu un zâmbet larg pe față, Mos Crăciun începu sa împartă darurile cu generozitate. Fiecare copil primea cu dragoste pachetul său fermecat, iar exclamațiile de bucurie răsunau în aer ca un colind de Crăciun.

După ce fiecare copil a fost răsfățat cu daruri, Mos Crăciun le spuse povesti pline de magie și aventură. Copiii ascultau cu gura căscata, imaginându-și lumi fantastice și personaje fermecate. Mos Crăciun le vorbi despre spiritul Crăciunului, despre iubirea și bunătatea care ar trebui sa domneasca în sufletele oamenilor în aceasta perioada magică a anului.

Cu un “La revedere” plin de căldură, Mos Crăciun își lua la revedere de la copiii din acel sat și își continua drumul spre următoarea destinație. Sania sa zburătoare străbătu cerul înstelat, lăsând în urmă o urmă de pulbere strălucitoare. Copiii priveau în sus, făcându-și dorințe în timp ce se bucurau de spectacolul magiei care se desfășura înaintea lor.

În noaptea aceea, Mos Crăciun vizită sate și orașe, case mari și mici, aducând bucurie și speranța peste tot. Iar cu fiecare dar oferit, el lasă în urmă o picătură de magie care făcea ca spiritul Crăciunului să trăiască în inimile oamenilor chiar și după ce el plecă.

Dar Mos Crăciun nu uita niciodată de copiii aflați în dificultate sau de cei care nu aveau posibilitatea să se bucure de darurile Crăciunului. În secret, el aducea lumină și bucurie în casele lor, lăsând daruri și urări de bine pentru un viitor plin de speranța.

Cu fiecare oprire, cu fiecare colind și cu fiecare zâmbet adus pe fețele copiilor, Mos Crăciun simțea că magia Crăciunului se amplifică. Și astfel, cu inima plină de fericire, el își continuă călătoria până când ultima casă a fost luminată de magia Crăciunului.

În dimineața de Crăciun, copiii se treziră cu inimile pline de bucurie și recunoștința. Deschiseră cu nerăbdare cadourile primite de la Mos Crăciun și descopereau cu uimire fiecare obiect magic. Printre jucării, dulciuri și surprize, copiii găseau și o scrisoare speciala de la Mos Crăciun, în care el le mulțumea pentru ca fuseseră niște copii cuminți și le ura un Crăciun plin de iubire și fericire.

Pe măsura ce ultimele zile ale anului se apropiau, copiii își aminteau cu drag de vizita lui Mos Crăciun și de magia Crăciunului care umpluse fiecare colț al casei lor. În inimile lor, s-a născut o dorință sinceră de a păstra această magie vie și de a împărtăși bucuria cu cei din jur.

Și asa, spiritul Crăciunului nu se stinge niciodată cu adevărat. El trăiește în fiecare zâmbet, în fiecare gest de bunătate, și în fiecare clipă în care oamenii își deschid inimile unii către alții. Mos Crăciun, cu desaga sa plină de daruri și inima plină de iubire, continuă sa fie o sursă de inspirație pentru cei mici și cei mari, aducând lumina și magie în fiecare colț al lumii, în fiecare an.

Follow, Share, Pin Us

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *